Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблемен 3 стоп и задна кора на седан.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблемен 3 стоп и задна кора на седан.

Здравейте колеги! От доста време имам следните проблеми: Третият стоп има крушки които светят само, когато си поискат Прави ми впечатление, че когато запаля не винаги светят всички и когато покарам 10-15мин се оправят (предполагам е лош контакт).

При каране по павета има някакво неприятно тропане (румолене) някъде от задната кора, но не мога да го хвана точно от къде, има ли вариант да са някакви кабели под кората? Колата няма буфер.

Как се сваля кората отзад?

Ако някой се е сблъсквал с тези проблеми, ще съм много благодарен да сподели как е решил казуса.

и аз имам същия проблем с 3-тия стоп.....

Comment

Не е нужно да се сваля кората. Самата пластмаса на третия стоп внимателно я натисни в посока към задното стъкло и трябва да се откопчее. Много лесно се сваля. Разглобяваш, почистваш и сглобяваш по обратния ред.... ама след няколко седмици пак започват да светят на избираем принцип.
      Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

първо трябва да развие двата винта и като свали крушките да понатисне крачетата с една отвертка и може да смените всички крушки с 1,2 w

Comment

Крушките не са 1,2W
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Незнам как е на седана, но на комбито не са крушки, а платка със светодиоди и няколко съпротивления, на всичкото отгоре са го залепили за да го счупиш, а самата платка е с 2 болтчета (уж неразглобяемо, а платката с болтчета). Невярвам на седана да е нещо по-различно.

Пс Крушки от този тип имаше на 156ците.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Тропането най-вероятно ти идва от задните седалки.
              Пробвай да ги свалиш и виж дали ще се оправи.
              Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
              Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Comment

Тропането е от кората, която повдигнах (от към багажника), сложих шумоизолационни блокчета и заспа. Стопа го свалих и смених част от крушките и напръсках с контактен спрей Ефекта май няма да е за дълго, защото след монтажа снощи пак една от крушките си светеше, когато си поиска Явно пак ще се сваля.

Comment

Working...
                X